Të gjitha shkrimet në Shëndet

Për një agjërim të lehtë

Nga: | 0 Komente | Më: 16 June, 2015 | Kategoria : Info, Kuriozitete, Shëndet, Stil Jete

syfyr

Muaji i Ramazanit erdhi. Fakti që përkon me ditët më të gjata dhe të nxehta të vitit e bën të rëndësishëm ushqimin me kriter dhe vetëdije. Ditët e gjata dhe të nxehta mund të na shtyjnë që në syfyr dhe iftar të ushqehemi mbi normën. Por kjo mund të shkaktojë...

Lexo më tepër

Rukola (Rucola)

Nga: | 0 Komente | Më: 10 November, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Përbërës, Shëndet

rukola_gatuajmire.com

Rukola (Eruca vesicaria), bimë nga familja Brassicaceae, gjethet e së cilës përdoren për sallatë, kanë një shije dhe erë karakteristike. Krahas gjendjes në natyrë si bimë e egër, vitet e fundit është radhitur ndër bimët më të kultivuara. Njihet ndryshe dhe si Eruca Sative, Garden Rocket ose Arugula. Kjo bimë...

Lexo më tepër

Çfarë na ndodh kur pijmë Cola?

Nga: | 4 Komente | Më: 18 October, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Kuriozitete, Shëndet, Stil Jete

cola

Coca Cola, kjo pije të cilën e konsumojmë të gjithë, veçanërisht stinëve të nxehta. Por a e kemi pyetur ndonjëherë veten ç’na ndodh kur pijmë një gotë Cola? Kësaj pyetje i sjell përgjigje specialistja nga Turqia e sëmundjeve të zemrës Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay. Ja çfarë ndodh në organizmin...

Lexo më tepër

Shalqiri

Nga: | 2 Komente | Më: 4 July, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Kuriozitete, Shëndet

shalqiri-

Eshtë pa dyshim një nga kënaqësitë e e tavolinave tona në muajt e ngrohtë të verës. I pasur me antioksidues, ujë dhe fruktozë, shalqiri përmban dhe beta karoten, vitaminat A, C dhe kalium. Me përbërjen e tij ai është mjaft i përshtatshëm për shuarjen e etjes në sezonin e verës....

Lexo më tepër

Hudhra

Nga: | 0 Komente | Më: 22 March, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Përbërës, Shëndet

Hurdha

Hudhra (Allium Sativum) është prej shekujsh një nga ushqimet më të përdorura në të gjithë botën. Njëkohësisht përdoret dhe si ilaç në kurimin e disa lloj sëmundjeve. Si vendlindje e saj pranohet India. Historiku i saj është i vjetër po aq sa edhe i njerëzimit. Sipas të dhënave arkeologjike rezulton...

Lexo më tepër

Bullguri

Nga: | 1 Koment | Më: 15 March, 2013 | Kategoria : Dieta, Përbërës, Shëndet, Stil Jete

bullgur

Bullguri prodhohet nga gruri në mënyrë shumë natyrale. Gruri pastrohet, zihet dhe thahet; grurit të thatë i qërohet lëkura dhe pasi pasi copëzohet në mulli paketohet sipas përmasave të ndryshme. Bullgurët të cilët sipas përmasave marrin emra të ndryshëm, klasifikohen nga më i madhi te më i vogli: bullgur kokërr...

Lexo më tepër

Fara e zezë (Nigella Sativa)

Nga: | 2 Komente | Më: 4 February, 2013 | Kategoria : Info, Përbërës, Shëndet

farazeze2-575x262

Kjo bimë rritet në formë barishteje nëpër ara.  Rritet deri në 40 cm lartësi dhe formon bohçe brenda të cilave ruhen farat e vogla të zeza të cilat përdoren gjerësisht në gatime por jo vetëm. Kjo farë përmban vitamina dhe përbërës të ndryshëm të cilët janë mjaft të vlefshëm për...

Lexo më tepër

Majdanozi

Nga: | 2 Komente | Më: 1 February, 2013 | Kategoria : Kuriozitete, Përbërës, Shëndet

majdanozi-575x262

Majdanozi është një bimë me vlera të veçanta e cila përdoret gjerësisht në çdo kuzhinë. Përmban vitaminat A, C, E dhe K si dhe është i pasur me  elementët hekur, potasium, magnez, kalcium, squfur dhe fosfor. Disa nga efektet pozitive që ka kjo bimë në organizmin e njeriut mund përmenden:...

Lexo më tepër
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.