Të gjitha shkrimet në Dieta

Rukola (Rucola)

Nga: | 0 Komente | Më: 10 Nëntor, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Përbërës, Shëndet

rukola_gatuajmire.com

Rukola (Eruca vesicaria), bimë nga familja Brassicaceae, gjethet e së cilës përdoren për sallatë, kanë një shije dhe erë karakteristike. Krahas gjendjes në natyrë si bimë e egër, vitet e fundit është radhitur ndër bimët më të kultivuara. Njihet ndryshe dhe si Eruca Sative, Garden Rocket ose Arugula. Kjo bimë...

Lexo më tepër

Çfarë na ndodh kur pijmë Cola?

Nga: | 4 Komente | Më: 18 Tetor, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Kuriozitete, Shëndet, Stil Jete

cola

Coca Cola, kjo pije të cilën e konsumojmë të gjithë, veçanërisht stinëve të nxehta. Por a e kemi pyetur ndonjëherë veten ç’na ndodh kur pijmë një gotë Cola? Kësaj pyetje i sjell përgjigje specialistja nga Turqia e sëmundjeve të zemrës Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay. Ja çfarë ndodh në organizmin...

Lexo më tepër

Shalqiri

Nga: | 2 Komente | Më: 4 Korrik, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Kuriozitete, Shëndet

shalqiri-

Eshtë pa dyshim një nga kënaqësitë e e tavolinave tona në muajt e ngrohtë të verës. I pasur me antioksidues, ujë dhe fruktozë, shalqiri përmban dhe beta karoten, vitaminat A, C dhe kalium. Me përbërjen e tij ai është mjaft i përshtatshëm për shuarjen e etjes në sezonin e verës....

Lexo më tepër

Hudhra

Nga: | 0 Komente | Më: 22 Mars, 2013 | Kategoria : Dieta, Info, Përbërës, Shëndet

Hurdha

Hudhra (Allium Sativum) është prej shekujsh një nga ushqimet më të përdorura në të gjithë botën. Njëkohësisht përdoret dhe si ilaç në kurimin e disa lloj sëmundjeve. Si vendlindje e saj pranohet India. Historiku i saj është i vjetër po aq sa edhe i njerëzimit. Sipas të dhënave arkeologjike rezulton...

Lexo më tepër

Bullguri

Nga: | 1 Koment | Më: 15 Mars, 2013 | Kategoria : Dieta, Përbërës, Shëndet, Stil Jete

bullgur

Bullguri prodhohet nga gruri në mënyrë shumë natyrale. Gruri pastrohet, zihet dhe thahet; grurit të thatë i qërohet lëkura dhe pasi pasi copëzohet në mulli paketohet sipas përmasave të ndryshme. Bullgurët të cilët sipas përmasave marrin emra të ndryshëm, klasifikohen nga më i madhi te më i vogli: bullgur kokërr...

Lexo më tepër
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.